Class VII: Information and communication technology

Chapter I: Information and communication technology in everyday life

multiple choice

1. The online admission process can only be completed with what?

a. computer b. mobile

c. scanner d. printer

2. Which of the following applies to paperless key elections?

A. List of voters b. Toner Machine

c. Electronic voting machine d. Video sharing machine

3. Through what technology can the admission process of schools, colleges and universities be completed?

A. Computer

b. By sending sms to mobile phone

c. By depositing cash

d. Get in line and fill out the form

4. What is the ink used by the printer to write on paper?

A. Drum b. toner c. ribbon d. lev

5. To vote you must-

R. Stir paper. Candidate name rr. Brand

Which of the following is correct?

A. R and Ror b. R and RRR

c. Ror and Ror d. Ror, ror and roror

6. What is the name of the office without coming to the office?

A. Virtual office b. computer office

c. Ecotual Bureau d. Intuitive office

7. What year was the first virtual office conversation?

A. 1980 b. 1981

c. 1982 d. 1983

8. What does it take to make money working from home?

A. Television and computer

b. Computer and mobile

c. Computer and internet connection

d. Television and mobile

9. In what year did the virtual office start?

A. 1983 b. 1984 approx. 1994 p. 1995

10. What is a key role in running the paperless office?

A. Mobile phone B. Television

c. computer d. Information and communication technology

11. What else does it take but a computer and internet connection to make money doing office work at home?

A. Social networks b. Status

c. Programming proficiency d. Information and communication technology

12. Due to paperless office

R. Saving money sucks. Works fast

rrrr. The environment is free of pollution

Which of the following is correct?

A. R and Ror b. R and RRR

c. Ror and Ror d. Ror, ror and roror

13. Important office tasks are now-

R. People don’t have to

red. The computer does it right away

rrrr. It has to be done on paper

Which of the following is correct?

A. R and Ror b. R and RRR

c. Ror and Ror d. Ror, ror and roror

14. The earth rotates on its axis, so

R. Day and night are bad. Seasons change

rrrr. Put on both surfaces

Which of the following is correct?

A. Rb. R and Roro

c. Ror and Ror d. Ror, ror and roror

15. Need a call center?

R. Computer r. Internet connection

rrrr. programming skills

Which of the following is correct?

A. R and Ror b. R and RRR

c. Ror and Ror d. Ror, ror and roror

Read the passage below and answer questions 16 and 17.

Shayla passed HSC. Suddenly, he got a message from a friend that today is the last day to apply for admission into Jahangirnagar University.

16. Shayla Can Apply-

R. Stir via mobile. via laptop

rrrr. via landline

Which of the following is correct?

A. R and Ror b. R and RRR

c. Ror and Ror d. Ror, ror and roror

17. What is an advantage of applying this technology?

A. Taking exams at home b. Arrangement of coaching lessons

c. Get an idea about the question d. Labor saving and money saving

the answer

1. A, 2. C, 3. B, 4. B, 5. D, 6. A, 7. D, 8. C, 9. C, 10. D, 11. C, 12. D, 13. a, 14. B, 15. D, 16. a, 17. d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *